Kup Milan Ciga Vasojević

Grad Vršac i Centar Millennium, proteklog vikenda bili su domaćini  finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević za košarkašice. Učestvovali su ženski košarkaški klubovi: Vojvodina 021, Crvena Zvezda Kombank, Art Basket i Radivoj Korać.

U polufinalnim susretima koji su odigrani u subotu sastali su se: Vojvodina 021 i Crvena Zvezda Kombank (71:59) i Art Basket i Radivoj Korać (81:67). U nedelju u finalnom meču sastali su se Art Basket i Vojvodina 021, a pobedu su odnele košarkašice Art Basketa rezultatom 83:74 i time postale šampionke Kupa Milan Ciga Vasojević za ovu godinu, i donele prvi trofej u istoriji kluba.

Najbolja igračica finalne utakmice bila je Višnja Stefanović iz Art Basketa, koja je ostvarila 23 indeksna poena.

Velikom finalu ženskog Kupa prisustvovala je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović kao i delegacija KSS: predsednik Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković su, pred početak finalne utakmice, dodelili specijalno priznanje Tamari Radočaj, bivšoj reprezentativki Srbije, a sada pomoćnici gradonačelnice Vršca, dres reprezentacije sa brojem 64, što predstavlja broj Tamarinih nastupa za reprezentaciju Srbije.

Košarkaški savez Srbije dodelio je organizatoru finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević, gradu Vršcu, plaketu-zahvalnicu za odličnu organizaciju finalnog turnira i za izuzetan domaćinski odnos prema svim akterima: klubovima, službenim licima, gostima i predstavnicima košarkaškog saveza srbije. Plaketu-zahvalnicu ispred organizatora finalnog turnira primio je Marko Rašić, član Gradskog veća zadužen za sport, a priznanje je uručio Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS.

Grad Vršac, kao organizator i zaposleni u Centru Millennium su svojim angažovanjem, požrtvovanjem, energijom, posvećenošću, entuzijazmom učinili sve da ovaj turnir u ovim okolnostima bude organizovan na vrhunskom nivou. Sve ekipe učesnice bile su prezadovoljne komforom koji im je Centar Millennium priuštio, kao i uslovima u kojima su trenirale i igrale svoje mečeve.

Zahvaljujemo se KSS i gradu Vršcu na ukazanom poverenju, kao i na podršci koju smo imali prilikom organizacije i same realizacije finalnog turnira.